Обратно към категорията

Празник на Сухопътните войски във войскови район Кабиле - Ямбол

   

Празник на Сухопътните войски във войскови район Кабиле - Ямбол

"Вярвам, че ни обединяват любовта към Родината и чувството на преклонение, което носим в сърцата си – преклонение пред сливнишките герои и всички храбри воини, които извоюваха достойно място на България в Европа и света.” – посочи в тържественото си слово подполковник Ивайло Иванов – старши на войскови район Кабиле и командир на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, който прие строя на военнослужещите в навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътни войски. 
Почетни роти от личния състав на батальона и 20-ти самоходен артилерийски дивизион отбелязаха празника на най-многочисленият вид въоръжени сили на Българската армия с тържествено строяване и Ден на отворени врати. За постигнати високи резултати отличили се военнослужещи в учебно-бойната дейност бяха наградени със служебна благодарност от бригаден генерал Костадин Кузмов, чиято заповед бе сведена пред личния състав, гостите и посетителите. 
В навечерието на паметната дата на победата при Сливница, на строевия плац, военнослужещите бяха поздравени и от командира на дивизиона подполковник Георги Георгиев, който също благодари на подчинените си за професионализма им в носенето на службата. 
Вратите на двете формирования от състава на Втора механизирана бригада бяха отворени за обществеността и се извърши показ на основни образци въоръжение и техника. Въпреки студеното петъчно утро, най-малките и подрастващи проявиха интерес и с радост бяха сред военнослужещите, като не пропускаха да си направят поредните снимки за спомен. 
На мултимедиен екран бяха презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на двете формирования, както и филмът на Информационния център на Министерството на отбраната „133 години Сухопътни войски – размисли в празника за делника”. 
„Горд съм не само с постигнатото през годината от батальона. Горд съм с хората от неговия състав, с показаните от тях неуморен труд и всеотдайност – мечта за всеки командир. Това са хората, които са нужни на България. Нека продължим да развиваме и поддържаме способностите си, да не гасне устремът и родолюбието в сърцата ни, за да пребъде България и Българската армия!„ – посочи още пред строя подполковник Иванов.

Снимки и текст: Ели Илиева 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!