Обратно към категорията

Обиски и арести при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен

   

Обиски и арести при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен

Мащабна операция срещу разпространението на високорискови наркотични вещества, разпоредена от старши комисар Димитър Величков, бе проведена на територията на ОДМВР-Сливен. 
На 21 ноември полицейски сила от областната дирекция и районните управление на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са извършили едновременни проверки на обекти, адреси и по главните и общински пътища на областта. В хода на операцията са иззети различни количества марихуана, разпределени в дози и предназначени за разпространение.
Криминалисти на РУ-Нова Загора са извършили претърсване в частен имот в село Кортен. Иззета е суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По същото време са извършени процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния А.С. в местността „Дюлева река“ край град Сливен. Полицейските служители са намерили и иззели 34 броя станиолови топчета, съдържащи кафява суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. При действия на полицейските служители в сливенския квартал „Дружба“ е установен криминално проявения А.А. на 49 години от град Сливен. В него е намерен плик, съдържащ марихуана.  
А.А. е криминално проявен за кражба, управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка и други. А.С. е криминално проявен за кражба. Двамата са  задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства. 
Резултатите от операцията се обобщават,  назначени са експертизи, както и установяване на точното количество иззето наркотично вещество.   
В хода на акцията от служители на ЗЖУ-Бургас в град Нова Загора е установен водач на МПС, употребил наркотични вещества. На път І-7, преди село Мокрен, екип на РУ-Котел е хванал водач с алкохол 2,47 промила.  Двамата са задържани. Срещу тях са започнати бързи производства. 
Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължават.
 
 
           
 
22. 11. 2018 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН
ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!