Обратно към категорията

Отново инцидент в сливенската болница: Бебе почина при раждане

   

Отново инцидент в сливенската болница: Бебе почина при раждане

Спор и закани за съд между семейство на починало бебе и болница. Родители на мъртво новородено обвиняват лечебното заведение в Сливен за смъртта на детето. Замесено е и името на свързаната с друг подобен случай лекарка в АГ-отделението в Сливен.Минути след като научава новината, че е станал баща, Пламен чува най-страшното за един родител.
„След 10 минути ме извикаха и ми казаха най-лошото, че бебето е починало”, разказва Пламен Желязков. Бременността протекла нормално, твърдят близките.
„Всеки път, когато сме ходили на прегледи, казваха, че нямало проблеми с майката, кръвно налягане, всичко е било добре, нямало проблем и с бебето”, разказва още бащата.
„С един шев е, това не е проблемно раждане”, коментира Петя Телалева, близка на родилката.
От болницата в Сливен твърдят, че бебето дори не изплакало.
 „Бебето е интубирано и реанимирано повече от час, но за съжаление, пак казвам, то се е родило мъртво, не е починало впоследствие. Д-р Пашева е бил лекарят, който е бил на смяна и е водил раждането”, заяви д-р Васислав Петров, директор МБАЛ-Сливен. 
Името на доктор Татяна Пашева нашумя през лятото. В болницата предстоят проверки. През август също имаше такива заради случай с починала родилка.
 
Източник: nova.bg
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!