Обратно към категорията

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО НА ФЕРМЕРИТЕ ОТ БОЛЯРОВО СРЕЩУ БАБХ. ВЗЕМАТ НОВИ ПРОБИ ОТ ЖИВОТНИТЕ

   

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО НА ФЕРМЕРИТЕ ОТ БОЛЯРОВО СРЕЩУ БАБХ.  +видео

Делото за евтаназиране на животните във фермата в Болярово беше отложено за 23 януари 2019г. Това стана ясно на заседанието на АС-Ямбол днес. Причината – неявяване, поради заболяване, на адвоката на Областната дирекция по безопасност на храните.
Обект на делото е заповедта на Областната дирекция на Агенция по безопасност на храните в Ямбол, с която фермата се заличава, а животните трябва да бъдат умъртвени.
Пред 999 адвокатът на фермерите от Болярово Владимир Шейтанов заяви, че с времето се натрупват все повече доказателства за злоупотреба с власт от страна на БАБХ, които в крайна сметка ще поставят Съда пред свършен факт - като унищожат животните и лишат защитата от важни доказателства.
Същевременно протестиращи, подкрепящи фермерите в Болярово се събраха под прозорците на съда. Те носиха жълти жилетки с надписи „Не на параграф 22 от ЗВМД”.
Протестиращите се обявиха категорично против внесения проект за поправки в Закона за ветеринарномедицинската дейност, публикувани за обществено обсъждане. Според предложението стопаните по селата ще бъдат задължени да колят животните си превантивно, ако има съмнения за възникване и разпространение на болест. Клането на животни ще се разпорежда със заповед на директора на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) без да са необходими категорични доказателства за наличието на зараза.
Според противниците на предложението, то се прави, за да се прикрие избиването на 4 000 здрави животни.
 
Повече подробности вижте и чуйте в директно ни включване:
 













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!