Обратно към категорията

Обсъждат 560 лева минимална работна заплата от 1 януари 2019 г.

   

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди нов размер от 560 лева на минималната работна заплата  от 1 януари 2019 г.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава днес, за да обсъди проекта на постановление за определяне на новия размер на минималната заплата от 560 лева за 2019 година.
Предвиденото увеличение е с 50 лева спрямо тазгодишната минимална заплата. Така се цели да се запази покупателната способност и да се повиши стандарта на живот на нискодоходните групи от заетите.
Социалните партньори ще обсъждат също предложение на КТ "Подкрепа" за повишаване заплащането за нощен труд, който сега се оценява на 25 стотинки за един час. Това прави 2.55 лева при сегашното ѝ ниво от 510 лева. От синдиката предлагат и ограничаване на полагането му, тъй като вреди на здравето.
Президентът Димитър Манолов с аргументите за инициативата: "Всички институции признаха, че нощният труд е проблем. От една страна, повече от ясно е, че 25 ст. на час са подигравателно ниво, от друга страна, отсъства регламент за неговото полагане", предаде БНР.
Заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество ще председателства вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!