Обратно към категорията

КОЛЕДАРСКИ ПРАЗНИК В С. ЗИМНИЦА

   

КОЛЕДАРСКИ ПРАЗНИК Ш С. ЗИМНИЦА

В навечерието на най-светлия и най-очакван зимен празник, запазил своята самобитност и до днес, община Стралджа организира Общински коледен концерт „Коладе,ле!“ Този път традицията беше разчупена и в ролята на домакин беше НЧ“Възраждане“ – Зимница. При откриването Атанас Киров, кмет на общината, приветства всички присъстващи в залата и заедно с пожеланията не пропусна да обещае за следващата година да съдейства за осигуряване отопление на голямата зала,което бе посрещнато с ръкопляскания.
Деца от Зимница, възпитаници на детската градина в селото, откриха концерта с възторжени стихове и песен за Коледа.
„Да сте живи, да сте здрави, догодина, до амина! Колко здравец по планина, толкоз здраве в тая къща!“
Благопожеланията присъстваха до края на концерта, гарнирани с великолепното участие на самодейците от читалището в селото, които представиха обичая по Бъдни вечер с посрещането на коледарите. Мелодични, красиви бяха песните, в изпълнение на мъжете от Зимница. Настроението обогатиха и участниците във фолклорната група при клуб“Дълголетие“ Стралджа. Танцовия състав „Въжички“ при НЧ“Стралджа 2016“ грабна вниманието с усмивките и красотата на момичетата, с майсторството в изпълнение на танците. Аплодисменти заслужиха участниците в детския танцов състав на Зимница.
Да, Коледа е празник на доброто, на светлината, на уюта и топлината в семейството. Доказаха го и коледарите от групата на Воденичане. Прекрасни в своите народни носии изпяха стари коледарски песни. След тях на сцената излязоха гостите от с.Драгоданово. Наметнати с тежки ямурлуци потропаха с гегите, прозвъниха със звънчето, наричаха за здраве, пяха от сърце. На финала сцената се изпълни още веднъж с танцьорите от „Въжички“ и „Златен клас“- Зимница, които предизвикаха радост и гордост. Майсторите на танците за пореден път доказаха богатството на фолклора и желанието да го показват пред публиката в пълната му прелест. 
Източник: Пресцентър










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!