Обратно към категорията

Топло време за края на януари

   

Топло време за края на януари

Времето през почивните дни ще е предимно облачно. На места ще превали дъжд в равнинните райони и слаб сняг в планините.Следващата седмица ни очаква по-меко от обичайното за януари време. Това ще се дължи на бавно подвижен център на ниско налягане, който ще се разположи над Северна Италия и ще оказва влияние на времето над цяла Европа - на Балканите ще е по-топло от обичайното, а над Германия, Франция и Северна Испания - по-студено.
 
В понеделник и вторник ще е предимно облачно почти без валежи и с дневни температури над нулата - до 6-8 градуса в равнините на Южна България. Отрицателни температури ще има само сутрин в местата със снежна покривка и по високите западни полета.
 
 
Заради формирането на средиземноморския циклон, чийто център ще е над Северна Италия, над Балканите ще се пренася по-топъл въздух от югозапад и особено в четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса.
 
Ще има валежи от дъжд от сряда, като на места в източната половина и в планините ще са по-обилни.Такова ще се запази времето чак до края на следващата седмица. Сериозно застудяване и валежи от сняг не се очакват до първите дни на февруари, показва още анализ на средносрочните синоптични модели.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!