Обратно към категорията

2,3 млн. лева е получило ямболското кметство от продажба на имоти

   

2,3 млн. лева е получило ямболското кметство от продажба на имоти

 

 

Близо 2, 3 милиона лева от продажба на 56 общински сгради и парцели  са влезли в бюджета на ямболското кметство през 2018 г. Това става ясно от официалния регистър на сделките с имоти, публикуван на Интернет-страницата на общината. 
320 700 лв. е платила Национална агенция по приходите на общината, за да стане официален собственик на данъчната сграда на ул. „Кабиле“ 1.    
 
Сред продадените имоти са и бившият басейн „Фиджи“, бившето Бинго срещу Математическата гимназия, бившият Клуб на културните дейци срещу съдебната палата и други. 
 
За част от имотите са провеждани търгове, но някои от купувачите явно са били доста сигурни в сделката, след като са наддали по 1, 3, 7 лева над утвърдената от Общинския съвет стартова цена.

За разлика от тях, кандидатите за общинските парцели в местността „Манаф Чаир“ срещу гробищния парк са вдигнали с по 2-3000, че и 6200 лева, за да спечелят търга. 
Парите от продажба на общински имоти по принцип би трябвало да се използват за ремонт на улици, детски градини, училища...

На заседанието на Общинския съвет през декември 2018 г. от думите на кмета стана ясно, че парите не са стигнали за изграждане на планираните 3 нови детски площадки, фитнес зона, зони за разходки на домашни любимци, параклис.

Къде точно са отишли събраните 2,3 млн.лв. от продажбата на 56 общински сгради и парцели, ще стане ясно вероятно едва през февруари      














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#14 Страхил 25.01.2019 19:39

Какво им е "червеното"? И те капиталисти като всички останали.

 

 

#13 образ безподобен 25.01.2019 19:02

Някои хора трябва да ги проверяват с дрегер, преди да ги пуснат да се излагат така.


#12 spartokus 25.01.2019 17:19

Червените скоро ще загубят и последните си бастони ж областта-Тунджа и Болярово.

 

 

#11 spartokus 25.01.2019 17:11

Инвенер Георги Славов е супер!!!


#10 образ безподобен 25.01.2019 14:07

Да, бих се съгласил за сегашните партии. Но в началото на нашата партийна система все още имаше идеи и позиции - политически, социални и икономически и тези позиции бяха прокламирани от партиите. Имаше десни, имаше леви, имаше националистически, имаше и чисто популистки. Съгласен съм за сега, но тогава, когато Сивкова ходеше като цветарка да търси своя ракетоносител, тогава не беше така. Тогава имаше принципи. И ако тя още тогава е била такава, какво да мислим за сега? Търсете други хора! Не залагайте на изгорели гуми! Никой никъде не прави такива грешки. Битият е бит. Когато е бит няколко пъти, никой не вярва в неговата сила.

 

 

#9 Страхил 25.01.2019 12:25

"Но ходенето от партия в партия на тази жена си беше факт. " И как без партия ще успееш да осъществиш намеренията си? И да не би да искаш да ми кажеш, че има "добри" и "лоши" партии? Аз съм на мнение, че между тях няма никаква разлика. Съгласи се, че вече партиите на се формират на идейна основа, а само на комерсиална. Събираме се, вземаме властта и започваме да работим за нашите хора. Така, че изборът ни се свежда само до това, да познаем кой ще свърши нещо и за обществото.


#8 образ безподобен 25.01.2019 08:48

И още нещо... Отново свързано с паметта. Хората с памет, а и с морал и усещане за историческа етика, няма как да гласуват за БСП - партията, която ликвидира България и която стои зад цялата изкривена и деформирана икономическа и политическа действителност в новата ни история. Говоря и за преди 10-и ноември и за след него. ГЕРБ за мен не са нищо повече, освен поредната издънка на комунистите. Една от най-лошите им издънки.

 

 

#7 образ безподобен 25.01.2019 08:40

Вчера уж писах отговор на Страхил, но явно не съм щракнал кода и не е излязло. Ще се опитам да повторя. Първо - Мариета Сивкова е Бита карта. Нали знаете термина? Когато си надвит на няколко пъти, ти вече си изхабен като лице. Носиш мириса на изгоряла гума. Такива хора не са за лице на листа. Могат само да помагат. Нужно е ново лице, с ново послание. Далеч от Банков, далеч от историята на местните червени. Второ - когато се спомене нейното име, автоматично ми изниква в съзнанието словосъчетанието "политически хамелеон". Който има памет, а проблемът е, че българският избирател няма такава, но аз имам; та значи, който има памет, ще се сети за нейния престой в Атака, при Николина срещу БСП, а и май някъде другаде (в една коалиция сякаш беше). Ако бъркам, моля поправете ме и ще се извиня! Но ходенето от партия в партия на тази жена си беше факт. За мен такъв човек е човек без принципи и без нужната политическа хигиена, а само с желание за партиен тласък в задоволяване на личните му амбиции. Що се отнася до нея като професионалист - да, съгласен съм. Диалогичен и практичен професионалист! Но това няма кой знае колко общо с евентуална кандидатура за кмет. БСП Ямбол никога не са успявали да издигнат разумна и печеливша кандидатура. Единственото им много добро попадение беше арх. Бъчваров. Но пък тогава политическата конюнктурата в страната беше такава, а и парите на Лечков и ГЕРБ бяха толкова много и отидоха точно където трябва, че Бъчваров беше напълно обречен. Сега...? Сега като гледам, Катя май се гласи. Но мисля, че ще е грешка. Ще видим.


#6 monstakill 24.01.2019 15:48

НЯМА ЧЕРВЕНИ ,НЯМА СИНИ.ВАЖНОТО Е ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НАЧЕЛО С КМЕТА,НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЯМАТ ДОСЕГ ДО УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРАДА.ЗАЩОТО КАКТО КАЗА КАНЮ КАНЕВ НА ОБСЪЖДАНЕТО В ОБЩИНАТА,КМЕТА С КОМИСИОНИТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ СИ КУПИ ИЗБОРИТЕ .ГОТОВ СЪМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВСЕКИ ЕДИН,КОИТО ЩЕ Е НА БАЛОТАЖ С СЕГАШНИЯТ КРАДЛИВ КМЕТ.

 

 

#5 Страхил 24.01.2019 12:09

" Червените са толкова смешни и отблъскващи" Какво против имаш срещу Мариета Сивкова?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!