Обратно към категорията

През 2018 в Регионалната библиотека "Георги Раковски"-Ямбол са уредени 32 изложби

   

През 2018 в Регионалната библиотека "Георги Раковски"-Ямбол са уредени 32 изложби

През 2018 година в Регионалната библиотека "Георги Стойков Раковски" в Ямбол са уредени 32 изложби с материали от нейния фонд, посветени на бележити личности и кръгли годишнини, съобщи директорът на библиотеката Димитър Димитров.
Сред тях са експозиции, отразяващи 140-годишнината от Освобождението на Ямбол от османско робство, кукерските традиции в региона, Освободителната Руско-турска война в творчеството на руски художници, Съединението на Княжество България и Източна Румелия, фотоизложба по повод на 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България, както и материали за 120-годишнината на БТА под наслов "Телеграфът съобщава".
Отделни експозиции през годината са били посветени на Пейо Яворов, Алеко Константинов, Владимир Висоцки, Стоян Дринов, Васил Левски, Петко Каравелов, Борис Карадимчев, Винсент ван Гог, Радой Ралин, Джон Атанасов, на Кирил и Методий, Захари Зограф, Дора Габе и други, допълни Димитров.
Груповите посещения на ученици преминават под формата на открити уроци, литературни празници, конкурси и образователни презентации. Инициативите "Читател на годината" и "Читалня на открито" събират десетки деца, приоритет на летните занимания е компютърното обучение за ученици от 8 до 12 години.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!