Обратно към категорията

В Перник започва фестивалът "Сурва"

   

В Перник започва фестивалът "Сурва"

Рекорден брой участници ще представят своите традиции и обичаи в 28-то издание на международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който се отрива днес от 18 ч. в Перник.Очакват се над 7500 участници от 9 държави. Фестивалът ще бъде открит с грандиозен спектакъл пред Двореца на културата в града. Началото на състезателните дефилета е на 26 януари от 10.00 часа, като те ще продължат и в неделя.
През 2015 г. празникът "Сурва" е вписан в представителния списък на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство на човечеството.

Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ и тази година ще са една от атракциите на фестивала„Сурва“. Осем триметрови чудовища ще оформят експозицията на открито до Двореца на културата в Перник.  Пътуващата изложба гостува на пернишкия „Сурва“ за трета поредна година.
След гостуването си в Перник, пътуващата изложба „Гигантските маски на „Кукерландия“ тръгва отново на турне в още няколко града на страната – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас и Сливен. 
Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 очаква своите гости в дните между 28 февруари и 3 март.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!