Обратно към категорията

В СЛИВЕН: ЕПИДЕМИЯТА ПРОДЪЛЖАВА, ВАКАНЦИЯТА - НЕ

   

В СЛИВЕН: ЕПИДЕМИЯТА ПРОДЪЛЖАВА, ВАКАНЦИЯТА - НЕ

На 28.01.2019 г. в РЗИ-Сливен се проведе заседание на Бюрото по Грип и ОРЗ и се разгледа епидемиологичната обстановка през изминалата седмица. Общата респираторна заболяемост е висока, като най – засегната е възрастовата група от 0 до 4 години.
Регистрираният спад в заболяемостта в ученическа възраст дава основание за възобновяване на учебния процес в училищата на обл. Сливен. Продължава морингът за отсъстващи ученици, който се провежда съвместно с Регионалния инспекторат по образованието.
Извършени са проверки по ОРЗ и Грип в детските заведения и се констатира, че медицинските специалисти ежедневно осъществяват сутрешен филтър и се отстраняват деца с респираторни заболявания.
Продължава прилагането на останалите противоепидемични мерки- прекратяване на плановите операции; преустановяване на свижданията; преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета; преустановяване на профилактични прегледи и имунизации; спиране провеждането на обществени мероприятия с масов характер и др.
С цел намаляване разпространението на Грип и ОРЗ, РЗИ-Сливен напомня да се избягва самолечението и да се търси лекарска помощ още при първите симптоми, за назначаване на навременно специфично противовирусно лечение.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!