Обратно към категорията

Г.Георгиев за новите цени на междуселищния транспорт в региона: Трябва да защитим интересите на гражданите

   

Г.Георгиев за новите цени на междуселищния транспорт в региона: Трябва да защитим интересите на гражданите

+аудио
Поскъпнаха цените на билетите за автбусите обслужващи линиите между селищата в общините Тунджа и Стралджа. Както първо Радио 999 съобщи, още в края на миналата седмица тарифите за превоз са драстично увеличени, като за различните дестинации поскъпването е между 20 и 70%. За най-отдалечените села, пътуващите заплащат и най-скъпите билети – съответно до Овчи кладенец 7лв (увеличение от близо 40%), а до Голям манастир 7,5 лв(вместо досегашната цена от 7лв).
На брифинг днес кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев разясни, че Общината не е страна по договора. Настоящите договори са сключени през 2007г. между община Ямбол и трите фирми, обслужващи междуселищния транспорт в региона. 

„От петък не мога да вляза във връзка с кмета на община Ямбол. Намираме се в ситуация на едностранно завишени цени на услугата, което предизвиква заслужен протест отстрана на гражданите. Правим всичко възможно за справедливо разрешаване на ситуацията. Увери кметът на община "Тунджа". 
По негово предложение утре в Областна администрация предстои среща между областния управител и представители на общините Ямбол, Стралджа и Тунджа. В сряда ще се проведе втора среща между кметовете на селата, засегнати от поскъпването на транспортните услуги  и представители на автобусните превозвачи. 
„Цените на билетите за селата на общините „Тунджа” и Стралджа не са вдигани от 2009г. и превозвачите имат своите основания. В същото време нашата мисия е да защитаваме интересите на гражданите”, коментира кметът на Община Тунджа Георги Георгиев.
Жителите на ямболските села вече започнаха събиране на подписки срещу драстичното увеличение в цените на билетите за междуселищен транспорт. Хората заявяват, че са готови и на протести.
 
Още по темата чуйте в коментара на кмета на Община "Тунджа" Георги Георгиев: 
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!