Свалиха българин от самолет заради клипче с кукери, взели го за терорист


08/02/19 12:25:45коментари:0Свалиха българин от самолет заради клипче с кукери, взели го за терорист

Българин бе свален от самолет заради видео с кукери. Абсурдният инцидент се случил на Владимир Миланов на летище Каструп в Копенхаген, Дания, в сряда вечерта, пише в. "Телеграф".
Около 20:30 ч. местно време нашенецът се настанил на мястото си на полета на "Райънер" за Лутън, Великобритания. Пътниците заели местата си, а стюардесите започнали да дават стандартните инструкции за безопасност. В този момент една от тях взела куфар и започнала да разпитва пътниците чий е. След като дълго време никой не отговарял, на борда започнала паника заради подозрения, че в багажа може да има бомба. Тогава от персонала обявили, че двама от пътниците са били забелязани да гледат пропагандни терористични видеа и скоро се очаква полицията да ги свали от борда.
В следващия момент до Миланов се озовал един от стюардите и го помолил да си сложи шапката. След като Миланов изпълнил нареждането, стюардът просто казал: "Да, това е той!" и наредил на българина да го придружи до лобито пред пилотската кабина. Миланов изпълнил и това разпореждане и скоро се изправил пред командира на полета. Той му заявил, че има сигнали, че нашенецът гледа видеа с тероризъм и трябва да напусне полета.
 
"Опитах се да обясня, че телефонът ми е на самолетен режим и че не съм гледал никакъв тероризъм. В следващия момент на борда се появили полицаи, на които капитанът на полета заявил, че настоява Миланов да бъде изведен от самолета. Разписал и съответните полицейски документи за това.
Полицаите отказали да дадат каквато и да е било информация на шокирания нашенец и лаконично му заявили, че тяхната работа е да изпълнят желанието на командира на полета и водеща е единствено неговата преценка. Миланов не бил разпитван, нито задържан. По-късно си взел нов билет за полет до Лутън.
Според Миланов най-вероятната причина за инцидента е видео, което гледал по време на бординг процедурата. Видеото било репортаж от последния кукерски празник в Разлог. На него кукери с традиционните маски и костюми подскачали, пеели и танцували в съпровод от народна музика. Нещо повече, те гърмели във въздуха с бутафорни пушки. Най-вероятно гледката на маскирани мъже с огнестрелни оръжия е провокирала тревога у друг пътник, който анонимно е сигнализирал властите.
Тъй като инцидентът не е станал в България, Миланов ще трябва да си търси правата в Дания или Великобритания.
 
 
 
Снимка:Булфото (архив)
КоментариНай-четени новини днес


За броени часове служители от РУ Ямбол задържаха извършител на грабеж

Мъж заплаши с нож служителка на бензиностанция в Ямбол. Откраднал пари, цигари и лотарийни билети

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха двама телефонни измамници от ямболско

Мария Косева – Кабиле: Хубавата маска е голямо въображение, търпение и парченце любов

Един много специален ден: 17 февруари - Ден на спонтанните актове на доброта


Най-коментирани новини

ГРАЖДАНИ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ! ОБЩИНАТА УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ДЪРВЕТА В ЯМБОЛ!

АКТУАЛНО: Безумни изисквания заради прането на пари вбесиха бизнеса

В Бургас: Пак премахнаха незаконен бивак на роми от Сливен и Ямбол

КАТ започва засилени проверки на автобусите и товарните автомобили

Делник: Община Ямбол осигурява добре платена работа на над 746 душиСледвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ