Обратно към категорията

В сряда: жълт код за силен вятър в Ямболска и Сливенска област

   

В сряда - жълт код за силен вятър в Ямболска и Сливенска област

Жълт код за силен север-североизточен вятър е обявен и за сряда областите: Благоевград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.
Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса.По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
 Над планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.
 
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.
 
В четвъртък и петък в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна, над Западна България в четвъртък временно ще се разкъса и намалее и сутрешните температури в котловините там ще са сравнително ниски - до минус 6-минус 7 градуса; в останалата част от страната минималните ще са между минус 4 и 1 градус. Максималните ще са между 4 и 9 градуса.
 
В петък минималните ще са малко по-високи, дневните - слабо ще се понижат. По-голяма е вероятността за превалявания от сняг в петък, но те ще са слаби и само на отделни места, главно в планинските райони.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!