Обратно към категорията

И В СЛИВЕН ЗАРЯЗАХА ЛОЗЯТА

   

И В СЛИВЕН ЗАРЯЗАХА ЛОЗЯТА

С тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан, и традиционно зарязване на лозята, празникът Трифон Зарезан беше отбелязан в сливенското село Глушник. На събитието специален гост беше кметът на Община Сливен Стефан Радев. На всички жители на селото той пожела да са живи и здрави.
 
„Пожелавам ви да сте все така сплотени! Да бъдат високи цените и да имате много купувачи, защото жителите на село Глушник знаят стойността на техния труд и техния успех“, каза кметът.
 
От своя страна кметът на селото Димитър Петков благодари на Стефан Радев затова, че винаги, когато му е отправена покана, той уважава Глушник с присъствието си. Петков също пожела здраве и добра реколта на хората от селото.
 
На събитието присъстваха общински съветници, обществени дейци и директори на различни институции.
 
Традиционно ритуалът започна от къщата на „Царят на виното“. Тази година домакин беше Стефан Александров. Символично той предаде щафетата на Христо Бъчваров, който тази година спечели конкурса. В състезанието се включиха 24 участници с 39 вина.
 
Ритуал по зарязване на лозята се състоя и в село Мечкарево, където официални гости бяха председателят на общинския съвет Димитър Митев, общински съветници и заместник-кметът на Община Сливен Румен Иванов.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!