Обратно към категорията

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СЕ СРЕЩНА С НОВИЯ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ

   

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СЕ СРЕЩНА С НОВИЯ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна новия генерален консул в Генералното консулство на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас г-н Нурай Иньонтепе. Той беше на опознавателна среща в града. Кметът Радев запозна своя гост с историята, културните и архитектурните особености на Сливен.
„Сливен е първият индустриален град в България. Тук е създадена и първата текстилна фабрика още от времето на Османската империя. Ще се радвам да дойдете за по-дълго време, за да се разходим заедно и да се запознаете по-подробно с историята“, посочи кметът.
 „Поздравления за сградата на общината. Невероятна е. А за картините в нея – нямам думи“, изрази впечатлението си Иньонтепе.
Дипломатът коментира, че двете страни могат да си сътрудничат в сферата на културата.
„От една година вече съм тук. Наблегнах на културата и изкуството, защото те обединяват народите“, посочи той.
От своя страна Стефан Радев запозна г-н Нурай Иньонтепе с Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“, който се провежда всяка година в Сливен през май. Гостът отбеляза, че по време на събитието отново ще дойде за няколко дни.
Кметът изтъкна, че Сливен и побратименият турски град Текирдаг са изгубили връзките си.
„Имаме интерес да подновим връзките си и да съживим нашите традиции. Трябва да градим и нови връзки – културни и икономически“, коментира Радев.
Кметът представи пред Нурай Иньонтепе проектът за индустриалната зона. „Ще ми е интересен опитът на Турция в такъв вид проекти“, посочи още Стефан Радев.  









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!