Обратно към категорията

В РБ "Сава Доброплодни”-Сливен се проведоха открити уроци "С Апостола в сърцето"

   

В РБ "Сава Доброплодни”-Сливен се проведоха открити уроци "С Апостола в сърцето"

На 18 февруари 2019г. (понеделник), в навечерието на oтбелязването на 146 години от обесването на Васил Левски, в  Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен се проведоха открити уроци «С Апостола в сърцето» с  ученици от вторите  и третите класове  на НУ «В. Левски» и на V СУ «П. К. Яворов».
Всеки българин знае и помни делото на Апостола - човекът загърбил дребните страсти на ежедневието, отказал се от малките човешки радости в името на свободата на Отечеството. За неговия подвиг се носят легенди, написани са много стихотворения и разкази, с него израстват поколения българи.
Пред малките второкласници и третокласници в библиотеката бе представена презентация посветена на живота на Васил Левски и неговата роля в борбата за освобождение на България от турско робство. Акцент бе поставен на любопитни и не толкова известни факти от неговата биография. Прочетени бяха легенди и спомени на негови съвременници. Децата също активно се включиха в урока като с много вълнение прочетоха свои стихове и съчинения посветени на живота и делото на Апостола и на неговия величав подвиг, който те винаги ще помнят.
 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!