Обратно към категорията

Националният празник "Кукериада" в община Тунджа ще започне с изпълнения на Валя Балканска

   

Националният празник "Кукериада" в община Тунджа ще започне с изпълнения на Валя Балканска

Със спектакъл с участието на Валя Балканска и на фолклорния ансамбъл "Тунджа" под наслов "Тунджа, земя кукерска" на 22 февруари в село Чарган ще започне националният кукерски празник "Кукериада. Долината на кукерите". Той ще се проведе едновременно в 12 населени места до 24 февруари. За това съобщиха организаторите на проявата.
Основното събитие на празника е конкурсната програма на участващите маскарадни групи - 14 самодейни колектива от общината и 14 от цялата страна. Очаква се в събитието да се включат около 1000 кукери, 10 детски кукерски групи и над 200 деца. Повече от 50 жители на общината ще се представят в панаира на траханата и кукерската трапеза, а децата - в кулинарна работилница за приготвянето на характерните за района гюзлеми и карталаци.
Сред съпътсващите прояви са също фотопленер "Долината на кукерите", работилници на открито и базар за сувенири и местни продукти, кукерско хоро, концерти на фолклорни състави. На 23 февруари в село Кабиле ще се представят детските кукерски групи и ще бъдат обявени резултатите от конкурса за детска рисунка "Нарисувай ми кукер", а на следващия ден в село Генерал Инзово ще бъде представен народния обичай "Джамал".
 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!