Обратно към категорията

През следващата учебна година гимназиите в Ямболска област ще приемат 1129 ученици в 45 паралелки

   

През следващата учебна година гимназиите в Ямболска област ще приемат 1129 ученици в 45 паралелки

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие съгласува държавния план-прием на област Ямбол в 8 клас по профили и професии в професионалните и профилираните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво за учебната 2019/2020 година.
Планираните профилирани и професионални паралелки в област Ямбол са 45 за 1129 ученици. Според експертите на Регионално управление на образованието Ямбол паралелките, професиите и специалностите са съобразени с политиката на Министерство на образованието за развитие на професионалното и профилирано образование.
Една е новата професия, която се предлага в новия държавен план-прием за следващата учебна година. За първа година професионална паралелка да има в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ Ямбол. Там ще се предлага прием по професията „екскурзовод“.
Комисията по заетост подкрепи и приема на ученици в две паралелки в 5 клас в Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ Ямбол. Следващата учебна година училището ще може да приеме 52 деца за обучение в 5 клас.
По време на заседанието на Комисията по заетост представители на работодателските организации, бизнеса и синдикатите отново призоваха институциите управляващи образованието в областта и директорите на училища да съобразяват повече предлаганите професии и обучението на специалисти с търсенето на пазара на труда и новите изисквания.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!