Обратно към категорията

ОЩЕ ЕДИН КМЕТ СТАНА ОБЕКТ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА

   

ОЩЕ ЕДИН КМЕТ СТАНА ОБЕКТ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването в рамките на образувано досъдебно производство срещу Данаил Вълов, кмет на гр. Червен бряг, обл. Плевен, съобщават от държавното обвинение. Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).
Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на „Господари на ефира“, излъчено на 7 май 2018 г.
Установено е, че Данаил Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата „Топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане“ и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106, 22 лв. с ДДС.
През м. април 2017 г. община Червен бряг обявява обществена поръчка с две обособени позиции – „Приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд“ в гр. Червен бряг“ и №2 „Приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд“ в гр. Койнаре“. Документи по образец, отговарящи на условията на обществената поръчка, са подали три фирми. На базата на критерий „най-ниска цена“ е отговаряла фирмата „М.-П.“ ЕАД, гр. София.
Вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил обществената поръчка на 16.05.2017 г. Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.
Деянията му са съставомерни по чл.282, ал.2, пр.2-ро вр. ал.1 от НК









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!