ПО 40 ЛЕВА ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ


20/03/19 13:47:11коментари:0ПО 40 ЛЕВА ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ

Великденски добавки в размер на 40 лева ще получат към пенсиите си през април бедните пенсионери, които получават от Националния осигурителен институт (НОИ) пенсия до линията на бедност. Правителството отпусна над 52 милиона лева за целта.
НОИ ще подготви технологията за изплащането на добавките, които ще се платят с пенсиите за април.
„Всички пенсионери, на които за месец април сборът от пенсиите и добавките е в размер до 348 лева, включително, ще получат добавка от 40 лева. Това са 1 322 300 пенсионери. Плащането ще започне в началото на месеца и ще приключи преди великденските празници“, каза социалният министър Бисер Петков.
Министър Петков коментира, че има два варианта за законодателно решение на проблема с новата пенсионна формула. Първият е, лицата сами да изберат дали при изчисляването да се включи и доходът от 1997 до 1999 година, а вторият:
 
„Да има такава възможност и за целия период, включително и този, който е преди 1997, трите години. Правим още малко разчети със съдействието на НОИ и в най-кратко време ще бъдем готови със законодателна инициатива, която ще обсъдим с парламентарните групи“.
КоментариНай-четени новини днес


ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ОБЩИНА ЯМБОЛ?

ГАЛЕРИЯ "СТОЙЧЕВ" ОТБЕЛЯЗВА ЮБИЛЕЙ

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ

Велика сряда е

Лек автомобил горя в Ямбол


Най-коментирани новини

ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата

Кметът на Тунджа: Община Ямбол създава неудобства с транспорта!Междуселищните автобуси вече няма да спират на спирки в рамките на града

Отново сериозно поскъпване на бензина

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

Община Ямбол: Всички пешеходни пътеки в Ямбол са изрядниСледвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ