Обратно към категорията

Ямбол остава без открит басейн за лятото

   

Ямбол остава без открит басейн за лятото

Кметът на община Ямбол Георги Славов издаде заповед, с която се забранява къпането в откритите водни площи на територията на града: коритото на река Тунджа, водоемите в местността „Гърлата”, язовир „Двата чучура” („Кринчовица“), Главен напоителен канал - 7 на територията на общината, Гребен канал и открит плувен басейн в комплекс „Вега“ на ул. „Ямболен” №12.
Разрешен за ползване през летния сезон е закритият плувен басейн на ПГ „Васил Левски”.
Заповедта е издадена във връзка с необходимостта от създаване на условия за обезопасяването на водните площи и предотвратяването на нещастни случаи при къпане и плуване на територията на общината. Разпоредено е поставянето на табели, забраняващи къпането по коритото на реката, в района на Гребния канал и другите открити водни площи, както и предприемане на мерки за обезопасяване на водоемите в м. „Гърлата“.
Забраната е във връзка с новата наредба за водноспасителната дейност, като се вземат предвид и предписанията на здравната инспекция. Контролът ще се извършва от служителите на СПООР и полицията.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 02.04.2019 15:13

"ЯМБОЛ ОСТАВА БЕЗ ОТКРИТ БАСЕЙН ЗА ЛЯТОТО" Да, но пък 18 000 пенсионери ще могат да седнат едновременно на пейките по улица "Раковска"


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!