Обратно към категорията

Започна Седмицата на гората

   

Започна Седмицата на гората

40 години история и традиция за бъдещето на гората е мотото, под което ще премине честването на Седмицата на гората тази година.
Официалното откриване ще бъде на 1 април в Благоевград. В него ще вземат участие и представители на горските стопанства, които са под шапката на Регионална дирекция по горите Сливен.
За Регионална дирекция по горите Сливен инициативите във връзка с честването на празника започнаха на 22 март със залесяване в двора на детска градина „Теменуга”. С много настроение децата и служителите на горската дирекция засадиха 10 фиданки от видовете атласки кедър, черен бор и липа. 
Инициативите за Седмицата на гората в Сливен продължават до 12 април, когато в местността „Моллова кория“ ще се проведе инициативата „Лесовъд за един ден“. В нея ще вземат участие и четвъртокласници от сливенските училища. 
На 4 април, горските служители организират официално откриване на възстановения кът „Кушбунар“ около лековития извор в местността „Карандила“.
А 3 април – сряда, е "Ден на отворените врати" в Регионалната дирекция по горите в Сливен. От 10:00 до 16:00 часа ученици и природолюбители ще имат възможност да видят презентации и експозиции, чрез които да научат повече за лесовъдската професия и грижите, които се полагат за гората.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!