Обратно към категорията

Стартира санирането на още два жилищни блока

   

Стартира санирането на още два жилищни блока

Строителни площадки за саниране на още два жилищни бяха открити днес.
Зам. кметът Румен Иванов посети и двата обекта, които ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блокове № 22 и 26 в кв. „Българка“. Румен Иванов пожела успех и безаварийна работа по санирането. „На жителите пожелавам да са здрави, да имат търпение, защото това са строителни работи и е възможно да възникват известни забавяния. След няколко месеца да се видим отново с обновени блокове с европейска визия, за да усетите през зимния период положителната промяна“, каза зам. кметът. Жителите от своя страна се зарадваха на предстоящото обновяване на домовете им. „Хубав ни е градът, а с ваша помощ изглежда още по-приветлив“, заяви един от живущите.
 
Дейностите по сградите включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
 
Фирмата-строител на блок № 22 е „Мега Хидрострой“ ЕООД, а строителният надзор ще извърши „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД. 13-етажната сграда се състои от един вход и се предвижда да бъде завършена за 180 календарни дни.
 
8-етажният блок № 26 разполага с четири входа. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 150 календарни дни. Изпълнител е „Кари – 10“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!