Обратно към категорията

ЗАСИЛВА СЕ МИГРАЦИОННИЯТ НАТИСК ОТ ГЪРЦИЯ

   

ЗАСИЛВА СЕ МИГРАЦИОННИЯ НАТИСК ОТ ГЪРЦИЯ

Значително се усилва миграционният натиск от Гърция. Това обяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който представи данни за миналата година и първото тримесечие на тази. Маринов уточни, че МВР засилва мерките срещу нелегалната миграция по българо-гръцката граница, където няма преградно съоръжение:
 
„Отчита се 6 пъти увеличение в сравнение с 2017 година. Тук също преобладават гражданите на Афганистан – 41 процента, и Ирак 30 процента. Естествено, ние сме усилили постовете. Изпратили сме допълнително техника там, която е термовизионни камери, уреди за нощно виждане, видеонаблюдение, постове, подвижни патрули, така че на този етап бързо прихващаме опитите и бързата комуникация с гръцките власти довежда до това те да не преминат незаконно на наша територия".
 
МВР проучва възможността за изграждане на видеонаблюдение на входовете на населените места по границата с част от отпуснатите средства по спешните мерки на Евросъюза за нелегалната миграция.

Източник: БНР










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!