Обратно към категорията

АПИ въвежда временна организация на движението през почивните дни

   

АПИ въвежда временна организация на движението през почивните дниЗа улесняване на трафика в почивните дни в участъците с ремонти по магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъдат осигурени по две ленти за движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Временната организация на движението се въвежда в участъците с виадукти. В първия почивен ден - 6 април се осигуряват по две ленти за движение в посока Бургас и Варна и по една в посока София. В неделя, когато се очакват повече хора да пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. АПИ апелира шофьорите да карат разумно, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.
На АМ "Тракия" се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър, мостът над река Тополница при 77-ми км и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата, уточняват от пътната агенция.

От АПИ припомнят, че в срок до 30-ти април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив е ограничено в активната и аварийната лента поради ремонт на моста над река Тополница. Пътната агенция въвежда и временна организация на движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на АМ "Тракия". Там движението се осъщестява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник се осигуряват две ленти в посока София и една - за Пловдив. От АПИ съветват шофьорите, които желаят да избегнат отсечката в ремонт над река Елшишка да използват следните алтернативни маршрути:
През пътен възел "Церово" на АМ "Тракия - път III-8402 /Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември/ - път I-8 /Лозен - Звъничево - Пазарджик/ - път II-37 /Пазарджик/ - пътен възел "Пазарджик" на АМ "Тракия";
През пътен възел "Церово" на АМ "Тракия - път III-8402 /Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември/ - път I-8 /Лозен - Звъничево - Пазарджик/ - пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия";
През пътен възел "Калугерово" - път III-803 /Динката - Драгор/ - път II-37 - пътен възел "Пазарджик" на АМ "Тракия".

С неотложен ремонт са още три виадукта на АМ "Хемус". От АПИ припомнят, че те не са ремонтирани от 30 години. На територията на Софийска област това са виадуктите при 19-ти, 36-ти и 37-ми километър и тръбата за София на тунел "Витиня". Движението от 14-ти до 23-ти километър на автомагистралата се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на платното за Варна на виадукта при 19-ти км /"Потоп"/, посочват от пътната агенция. За улеснение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя и понеделник сутрин две ленти за София и една за Варна.

Двупосочно се осъществява движението в участъка между 33-ти и 40-ти километър на АМ "Хемус". От АПИ уточняват, че то се извършва в платното за София поради ремонт в платното за Варна на виадуктите при 36-ти км /"Коренишки дол"/ и при 37-ми км.

От пресцентъра на Пътната агенция припомнят, че АМ "Хемус" се ремонтира и тръбата за София на тунел "Витиня". Движението там се осъществява двупосочно в основно обновената тръба на тунела в посока - Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи.

Двупосочно се осъществява и движението на АМ "Хемус" на територията на област Варна. В ремонт е участъкът между пътен възел "Неофит Рилски" и естакада "Девня". АПИ въвежда двупосочно движение в платното за Варна, където скоростта е ограничена до 90 км/ч.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!