Обратно към категорията

Трети ден на сблъсъци между мигранти и полицията край Солун

   

Трети ден на сблъсъци между мигранти и полицията край Солун

Мигранти и гръцката полиция влязоха днес в нови сблъсъци край бежанския лагер Диавата близо до Солун. Маскирани мигранти отново са се опитали да пробият полицейския кордон, като замериха с камъни полицията, съобщават гръцки издания. На някои снимки в социалните мрежи се виждат млади мъже с маски, които хвърлят камъни. Представителите на органите на реда отговориха със сълзотворен газ и шокови гранати. Част от протестиращите мигранти са запалили и огън, което допълнително е влошило задимяването.

По-рано в лагера пристигна автобус и микробус, за да вземат 44 души, които са се съгласили да се върнат в центровете за настаняване. Останалите не дават признаци, че имат намерение да напуснат мястото на сблъсъците.
От четвъртък стотици мигранти се събират край Солун. Мигрантите казват, че се събират в отговор на анонимен призив в социалните мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра от там, за да продължат към Западна Европа. Вчера броят им достигна 2000.

В Атина вчера десетки мигранти окупираха централната железопътна линия на града и седнаха на железопътните линии с призиви Гърция да отвори границите. По-късно те се изтеглиха от гарата.

От няколко дни се коментира и, че в близост до турската границата има хиляди мигранти, готови да преминат в Гърция. Само за една нощ турската гранична охрана е задържала над 200 души, тръгнали към Солун.




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!