Обратно към категорията

Бивш митничар отива на съд за подпомагане на контрабандисти

   

Бивш митничар отива на съд за подпомагане на контрабандисти

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд бивш старши митнически инспектор, обвинен в подпомагане на двама души в извършване на контрабанда на препарати за растителна защита, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
 
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Георги Т. и Грегори Ш. Те са обвинени за това, че на 28.07.2017 г. в съучастие по между си като извършители и със Светослав П. като помагач, с два леки автомобила пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери – 1000 бутилки препарат за растителна защита, представляващи отровни вещества (на обща стойност 45 166 лв.), като деянието е извършено от повече от две лица, сговорили се предварително и едно от тях е митнически служител – престъпление по чл.242, ал.4, предл.2, вр. ал.1, б.„г“, предл.2, б.„д“ и б.„е“, вр. чл.20, ал.2 от НК.
 
Светослав П. е обвинен за това, че в качеството си на старши митнически инспектор в Митница – Бургас, отдел „Борба с наркотрафика“, с работно място Митнически пункт „Лесово“, в съучастие със съизвършителите Георги Т. и Грегори Ш., умишлено улеснил последните на 28.07.2017 г. през ГКПП – Лесово, с два леки автомобила, да пренесат през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците,  горепосочените стоки за търговски цели в големи размери – 1000 бутилки препарат за растителна защита, представляващи отровни вещества (на обща стойност 45 166 лева), като деянието е извършено от повече от две лица, сговорили се предварително и едно от тях е митнически служител – престъпление по чл.242, ал.4, предл.2, вр. ал.1, б.„г“, предл.2, б.„д“ и б.„е“, вр. чл.20, ал.4 от НК.
 
Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 09.04.2019 г.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!