Обратно към категорията

Сливен: Доброволци към МКБТХ ще вземат участие в Антитрафик академия

   

Сливен: Доброволци към МКБТХ  ще вземат участие в Антитрафик академия

Безопасното използване на Интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора, ще бъде основен акцент на тазгодишната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел“. В Антитрафик академията ще вземат участие 59 деца-доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе.
 
Академията ще се проведе в периода 10-12 април 2019 г. в Бургас и ще предостави възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници.
 
Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов” и Средно училище „Пейо Крачолов Яворов”, ще вземат участие в Академията за доброволци 2019 г.
 
Тази година обучителите от Национален център за безопасен интернет ще поставят акцент върху интерактивни методи на обучение за развиване на умения за превенция и реакция при онлайн опасности. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в интернет, да овладеят стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!