Обратно към категорията

Представители на община Болярово взеха участие в среща за бъдещето на европейските селски райони в град Вимианцо, Испания

   

Представители на община Болярово взеха участие в среща за бъдещето на европейските селски райони в град Вимианцо, Испания

Кметът на община Болярово Христо Христов и неговата заместничка Нина Терзиева участваха в първото международно събитие, което се проведе в рамките на трансграничния проект „Действия на гражданите на Европейския съюз за умни исторически селища" /EuSAVE/. Срещата се проведе в община Вимианцо - Испания, която е водещ партньор по проекта.
Христо Христов и Нина Терзиева обсъдиха с представители на  селски общини от Италия, Португалия, Латвия, Белгия и Хърватия основни и оказва се общи проблеми в своите райони - обезлюдяване, застаряване на населението, липса на възможности за работа на младите хора, отдалеченост от големите населени места. В същото време точно тези населени места имат съхранена природа, традиции, културно наследство. Всички участници се съгласиха, че опазването и популяризирането на културно-историческото наследство – забележителности, паметници, традиции и обичаи, е възможността да се преодолеят все повече задълбочаващите се демографски проблеми.
Стигна се до решение за изготвяне на съвместни стратегии за развитие на туристическите атракции, като за целта ще се използват и изпитаните добри практики за това.
Представената на събитието чрез мултимедия информация за община Болярово предизвика интерес сред присъстващите, както и желание да посетят общината и на място да се запознаят с нея.
За всички участници домакините организираха посещения на културно-историческото и природно наследство на красивия район на област Галисия, към който принадлежи и община Вимианцо.
Проектът „Действия на гражданите на Европейския съюз за умни исторически селища" е финансиран по Програма „Европа на гражданите".  Общата му стойност е близо 286 хиляди лв., от които над 40 000 са за община Болярово.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!