Обратно към категорията

Фестивал на винарите ще се състои на крепостта "Туида" край Сливен

   

Фестивал на винарите ще се състои на крепостта "Туида" край Сливен

Фестивал на винарите "Вино и творчество 2019" ще се състои на 13 април на крепостта "Туида" край Сливен. Това съобщиха организаторите от Община Сливен и фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", които се включват във фестивала с концерти, изложба и творчески работилници. 
В събитието ще участват винопроизводители и любители-винари от Сливен и региона, които ще представят своето производство. Всеки посетител ще има възможност да дегустира различните видове вина, както и да си купи от бутилираните вина на винарските изби.
В изложбата "Вино и фантазия" ще бъдат представени творби на сливенски художници - рисувани бутилки, живописно изрисувани дъна на бъчви, стойки за вино от бъчви, кукерска маска, направена от бъчви и др.
Благотворителни творчески работилници включват занимания по рисуване с вино и декупаж върху бутилки за вино. Работилниците са в полза на проект "Социално кафе "Мило сърце" на фондация "Милосърдие". Творбите на доброволците, които ще се включат в работилниците, ще бъдат продадени по-късно на благотворителен базар.
В Къща на виното ще бъде открита енотека с вина от региона, а всеки посетител ще може да ги дегустира. Акцент в програмата е конкурсът "Вино на годината", в който ще бъдат наградени най-добрите вина от региона и най-добрите винопроизводители и любители-винари.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!