Обратно към категорията

Повдигнаха обвинения на тримата задържани за побоя в Габрово. Градът остава под полицейска охрана.

   

Повдигнаха обвинения на тримата задържани за побоя в Габрово. Градът остава под полицейска охрана.

Повдигнаха обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин в Габрово. Те са задържани за срок от 72 часа.
Прокуратурата е привлякла в качеството си на обвиняеми трима мъже на - 20, на 21 и на 30 години. Съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, тъй като тримата са привлечени като обвиняеми за извършени други умишлени престъпления. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.
Същевременно започна и събарянето на необитаеми къщи в Габрово. Причината - опасност от самонастаняване на роми. Действията се извършват по разпореждане на кмета Таня Христова. 
Тази сутрин се проведе среща в Министерски съвет между министъра на отбраната Красимир Каракачанов и ръководството на МВР във връзка с напрежението в Габрово.
Местната власт трябва най-накрая да започне да си върши работата. Когато ромите заселват незаконно и строят жилища незаконно, местната власт трябва да сигнализира полицията, а не да се чака да се случи инцидент. Затова настоя военният министър Красимир Каракачанов.
"Ситуацията е овладяна и полицията си свърши работата", увери вицепремиерът и допълни, че към момента ситуацията е спокойна, не се очакват нови провокации.
Няма политическо вмешателство в недоволството на хората, увери Каракачанов и допълни, че това, което трябва да се направи е, че местната власт трябва да бъде много по-наблюдателна и активна в подобни процеси.
По думите на Каракачанов не трябва да се чака момента, в който трябва да се намесва полицията. Кметовете на населени места и общини би следвало да бъдат много по-критични, когато подобен контингент се настанява, настоява вицепремиерът.
Каракачанов посочи, че подобни неща с нападения на роми над българи трябва да се пресичат още в зародиш. Според него те започват още от самонастаняването на подобни групи хора и затова нещо органите, които трябва да бъдат активни са общинските власти.
Полицията ще остане в Габрово, докато е нужно, увери от своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
Припомняме, рано тази сутрин градът осъмна под полицейска охрана заради снощната ескалация на напрежението в Габрово.
Причината - онзи ден трима мъже от ромски произход пребиха продавач в денонощен магазин.
Полицията е задържала нападателите и са им повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по хулигански подбуди.
Преди дни, съдът постанови и условни присъди за братята от ромската махала, които бяха в основата на побоя над командос в пловдивското село Войводиново. Двамата го нападнали в гръб, заради забележка.
Случаят предизвика вълна от недоволство и протести. Ден след побоя повечето обитатели на циганската махала се бяха изнесли при роднини. Проверка на общинските власти показа, че много от постройките там са незаконни.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!