Обратно към категорията

Доброволците от Детско полицейско управление се обучаваха в планинско спасяване

   

Доброволците от Детско полицейско управление се обучаваха в планинско спасяванеДнес се проведе поредното занятие на доброволците от Детско полицейско управление в Сливен. Те се обучаваха да оказват помощ на хора, оказали се в беда или пострадали в планината. Представителите на „Планинска спасителна служба” към БЧК в Сливен Николай Сотиров, Милен Атанасов, Атанас Кошничаров и Светослав Семов обясниха на децата с какво се занимава спасителната служба и в какви спасителни операции са участвали. Малките полицаи бяха въведени в ситуации, които могат да възникнат с тях или с техни близки, когато са в планината. Освен теория те имаха възможност да проследят процеса и в практическо занятие. Планинските спасители показаха на децата техниката и оборудването с което разполагат- високопроходим специализиран спасителен автомобил и оборудването, съобразено със сезона и трудността на терена.
Децата получиха ценни съвети за основните правила при планински преходи и излети, да обичат и пазят природата и да не подценяват планината.
От началото на проекта до момента Детското полицейско управление е провело 25 занятия. Децата придобиха знание и умения в окозване на първа долекарска помощ и лична полицейска защита, запознаха се с дейността на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението, представители на РЗИ-Сливен показаха им показаха  вредата от  тютюнопушенето и алкохола, с Пътна полиция си припомниха правилата за движение и други. Програмата е мобилна и отворена за нови идеи и допълнения. Заниманията се провеждат в рамките на един астрономически час веднъж седмично, като е предвидено да продължат до началото на месец юни.

По програмата Детско полицейско управление участват децата от  ІV-б клас в ІІІ-то ОУ „Д-р Ив.Селимински“ в град Сливен. Темите за обучение и занимание са подготвени и представени съобразно възрастовите  особености на децата. Основната цел на програмата е ранната превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в  страната и създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации.



12.04.2019 Г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                    ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!