Обратно към категорията

В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер

   

В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер

В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер

видео
Битият продавач пред 999: Никога не бих нападнал първи, но нападнат ли ме - отвръщам


Над 2000 души се събраха на протест в центъра на Габрово и днес.Организираното недоволство преминава под засилено полицейско присъствие - градът отново бе пълен с жандармерия и полиция. Протестът бе мирен. Хората се събраха на централния площад на града, пред сградата на общината. В протеста се включиха и много майки с деца. След скандирания и изказвания от импровизираната трибуна, хората мирно тръгнаха на шествие по улиците на града. 
 
Очакваше се демонстрацията да бъде подкрепена и от жители от други градове, но засега МВР няма данни за такива. Стана ясно, че има няколко арестувани. Те са били задържани в района на общината заради липса на лични документи и открити у тях бомбички.
 
Пред 999 жителите споделиха, че искат сигурност, по-добри условия на живот и равни права и задължения за всички. Някои от тях поискаха и оставката на кмета на града Таня Христова.
 
За първи път в протеста се включи и битият продавач Венцислав Иванов, който бе посрещнат с ръкопляскания. Той заяви, че е благодарен и не е очаквал такава голяма подкрепа. Призова за справедливост. «Нека не си мислят, че има безнаказаност, след този инцидент и след това обединение, да си помислят дали биха направили втори път подобно нещо. Никога не бих нападнал първи, но нападнат ли ме - отвръщам», сподели Венцислав пред микрофона на 999.
 
Припомняме, че напрежението в града се покачи след нападение на служителя на супермаркет от трима роми. Нападателите в момента са в ареста.
Най-много роми напуснаха Габрово още вчера на обяд. Тези, които са останали, казват, че се страхуват. "Заради трима роми страдат всички", изразяват недоволството си останалите.
 
Заради безредиците и ситуацията в Габрово шефът на местната полиция подаде оставка.
 
 




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 Реалист 15.04.2019 08:54

Стига с това "Габрово излиза на протест". Вчера имаше 2 буса с хора от Ямбол изпратени от БСП там. Имало е и от други градове. МВР спи ли? Да отидат в Каргона и да поразпитат. Иначе няма как да имат данни.


#2 Д.Б. 14.04.2019 19:33

Преди много години,в техникума по индустриална химия в Ямбол имахме една съученичка арменка-Такухи,викахме и Таки.Някой я беше обидил,че е черна.Класният-Кълчищов я видя,че плаче и я успокои с думите "Черния пипер е 100 пъти по-скъп от белия ориз"... Според мен,няма значение дали си черен или бял,важното е какво е налято в главата ти и какво си усвоил от налятото.

 

 

#1 Барабата 14.04.2019 12:55

Не роми, ЦИГАНИ! Поздрави на 999 за положените усилия по отразяването на протеста!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!