Обратно към категорията

Tестват сирените към Националната система за ранно предупреждение

   

Tестват сирените към Националната система за ранно предупреждение

Функционални изпитания за интеграция на Локална система за оповестяване към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще бъдат извършени на територията на ТД „Държавен резерв” - Петролна база - Сливен.
Предвидените изпитания са необходима мярка за тестване техническото състояние на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението.
Мероприятието се провежда под ръководството на Оперативен център при РД ПБЗН - Бургас с участието на Петролна база – Сливен, РД ПБЗН – Сливен, сектор „КИС” при Областна дирекция на МВР и Община Сливен.
От 13.00 до 13.30 ч. днес ще бъде включено излъчване на акустични сигнали (сиренен вой) и гласови съобщения за техническа проверка от монтираните сиренни системи в базата.
В интерес на общата култура на информираност и самозащита при  възникване на извънредни ситуации, криещи заплаха за здравето и живота на населението, се изисква адекватно поведение от страна на всички, чули сиренния вой, с разбиране и без излишна паника. Не е излишно и е препоръчително да споделим тази информация с близки и съседи.
 
Тази информация е особено важна за жителите на кварталите „Заимов”, „Дружба”, „Младост” и вилна зона, както и работници и служители в предприятия и търговски обекти, намиращите се в близост до Петролна база - Сливен, съобщи инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи” в Община Сливен.
 
 
 
15.04.2019 г.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!