Обратно към категорията

Лютви Местан излиза от ареста в Кърджали срещу 10 000 лв. гаранция

   

Лютви Местан излиза от ареста в Кърджали срещу 10 000 лв. гаранция

 

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан с обвинение. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост. Той беше задържан вчера след катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.  Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева. Наложена му е забрана да напуска страната. Под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали е започнало разследване. До момента са е направен оглед на мястото на произшествието, проведени са разпити на свидетели очевидци и са  назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат.  Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на  съдебна автотехническа експертиза.
 
Поради големия обществен интерес относно катастрофата на път I-5 с Лютви Местан Институтът за пътна безопасност започва независимо изследване на тежкото пътнотранспортно произшествие. На 16-ти април (вторник) експерти от Института за пътна безопасност ще направят оглед на местопроизшествието, съобщиха от Института.
"След направен анализ на пътния участък чрез източник Google Street View се разкрива недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони. Ограничения на скоростта НЯМА. Ще си припомни ли някой от отговорните институции, че това е първокласен път с интензивен международен трафик, особено през летния сезон, т.е. ползва се от хора, които не познават района и реално биват подведени от пътните знаци? От 2013 г. до момента на този пътен участък са станали множество тежки пътнотранспортни произшествия, като по-голямата част от тях са на кръстовища", заявяват от Института по пътна безопасност. 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!