Обратно към категорията

Ден на отворените врати на Военен съд - Сливен

   

Ден на отворените врати на Военен съд - Сливен

На 12.04.2019 г., в сградата на Военен съд – Сливен се проведе инициативата „Ден на отворените врати“ под надслов „140 години от създаване на първите военни съдилища в България. Военните съдилища като специализирани съдилища в системата на съдилищата от общата юрисдикция. Място, значение и роля на Военен съд –Сливен в съвременното военно правораздаване“. 
Специални гости бяха тридесет ученици от ПГИ „Проф. Д-р Тодор Табаков“ – гр. Сливен, изучаващи право, заедно с директора на училището г-н Димитър Добрев, зам. директор Красимира Далакчиева и класен ръководител Йоана Енева. В инициативата взеха участие полк. Христо Тинев – Административен ръководител – Военно окръжен прокурор на ВОП - Сливен и адвокат Кирил Кирчев от Адвокатска колегия – Сливен.
В деловодството на съда и в съдебната зала съдебният деловодител А. Тодорова - лице за контакт с медиите, запозна учениците с дейността на съда: с работата в съдебното деловодство, работата на съдебните служители и услугите, които се предоставят на гражданите. 
Административният ръководител – председател на ВС - Сливен полк. Георги Георгиев покани гостите в съдебната зала на съда, където бяха запознати с историята на военното правораздаване, със спецификата на организацията и дейността на военните съдилища в Република България и в частност на Военен съд - Сливен. При срещата учениците получиха максимално достъпна и разбираема информация за  структурата и работата на съдиите и съдебната администрация от Военен съд – Сливен. В рамките на инициативата беше представена функцията на страните и участниците в съдебно заседание,  както и  дейността  на  председателя на състава. Беше дадена възможност на учениците да отправят въпроси към представителя на обвинителната власт, към защитата и председателя, както и да седнат на местата на страните в процеса и на мястото на съдията. 
Председателят на Военен съд – Сливен полк. Георги Георгиев връчи на учениците сертификати за участието им в инициативата, както и символичен подарък – химикали.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!