Обратно към категорията

От днес риболовът е забранен, а глобите са от 1500 до 3000 лева

   

От днес риболовът е забранен, а глобите са от 1500 до 3000 лева

От днес влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния период, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури /ИАРА/. Сроковете са посочени в заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, пише БТА.
От 15 април до 15 юни уловът на калкан в Черно море е забранен. По време на размножителния период на калкана се забранява всякаква риболовна дейност, включително трансбордиране, задържане на борда, разтоварване на брега и продажба.
От 15 април до 31 май е в сила забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни т. г.
От 15 април до 15 май т. г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.
Има водни обекти на територията на страната, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната и те са описани подробно в заповедта на министъра.
С масови проверки инспекторите на ИАРА и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения. Глобата при нарушение на забраната на риболов в размножителния период е между 1500 и 3000 лв., припомнят от ИАРА.
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!