Обратно към категорията

С близо 3800 души са се стопили избирателите в област Ямбол след последните парламентарни избори

   

С близо 3800 души са се стопили избирателите в област Ямбол след последните парламентарни избори

С 3778 души са намалели избирателите в област Ямбол след последните парламентарни избори през юни 2017 г. Само в областния град в избирателните списъци са заличени 2039 имена на пълнолетни граждани – поради смърт или напускане на града. Най-много избиратели са изчезнали от улиците „Крали Марко“, „Срем“, „Бакаджик“ в района на Старата автогара, в централната градска част по улиците в съседство до сградата на кметството, във военните блокове на „Бенковски“, в блоковете около гимназията по химия в „Диана“, „Хале“ и „Зорница“. С 348 са намалели и избирателите в квартал „Каргона“. Увеличение на броя на избирателите има само в така наречените ромски секции от 41 до 49 в Ямбол. Хората, които сега ще гласуват там са общо 8293, което е със 143-ма повече в сравнение с тези, които са имали право на глас при последните парламентарни избори.   
30 избиратели повече в сравнение с парламентарните избори представят по списък сега и в село Завой, община Тунджа, където местният кмет също е от ГЕРБ. Районната избирателна комисия увеличи и с двама души състава на 7-ма секция в Бояджик, с мотив, че там съществено нараства броят на гласуващите след подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес, макар че реално броят на избирателите там сега е намалял с 24 души. 
40 души по-малко ще бъдат ангажирани в секционните избирателни комисии на тези избори. 889 места ще си разпределят партиите в Ямбол, 359 ще са членовете на СИК в община Тунджа, 213 – в община Елхово, 209 – в община Стралджа и 118 - в община Болярово. ГЕРБ и БСП във всички общини ще имат равен брой председатели, заместник-председатели и секретари, според решенията на Районната избирателна комисия. На 16 април на заседание между ръководството на община Тунджа и партиите бяха разпределени местата за формираните там 49 секции. Консултациите в Елхово между партиите бяха насрочени на 15 април в час преди самата Районна избирателна комисия още да вземе решение коя партия колко места ще получи.
На 17 април от 17.30 часа кметът на община Болярово Христо Христов е поканил представителите на парламентарните партии за разпределение на местата в 20-те секционните комисии в общината. 
Консултации за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии ще се проведат на 17 април от 10.30 часа и в Община Сливен. Там са образувани 181 избирателни секции, от които 126  в гр. Сливен и 55 за населените места. 
Към 5 април от всичките 181 избирателни секции в община Сливен, 40 са с до 500 избиратели, 12 са с до 200 избиратели. Останалите са с над 500 избиратели.
Подвижна избирателна секция в Сливен ще бъде сформирана, ако до 11 май постъпят не по-малко от 10 заявления за гласуване, съобщиха от общината. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!