Обратно към категорията

Трети ден на фестивала "Михаил Лъкатник"

   

Трети ден на фестивала "Михаил Лъкатник"

В Ямбол продължава националният куклен фестивал „Михаил Лъкатник“, организиран от ямболския Държавен куклен театър „Георги Митев“.  
На 17 април от 10 часа и от 11.30 в залата на ямболския Куклен театър, Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен представя „Закуска за принцеса“, а в залата на читалище „Съгласие“ можете да гледате постановката на Столичния куклен театър „Страната на Оз“. Пак от 10 часа и после от 11.30 актьорите от Държавния куклен театър на Русия ви очакват в залата на НТС със спектакъла „Снежната кралица“ по мотиви на приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Уличен куклен театър „Саян” ще забавлява децата от 11 часа в Безистена с „Танцуващи кукли“, а после в 17 часа ще направи представление и пред читалище „Съгласие“. Пак в 17 часа пък Уличен куклен театър „Мале, мале“ ще е в Градския парк с постановката „Балон като слон“. В 19.30 часа Държавен куклен театър Сливен гостува на ямболския театър с постановката „Цъфнали очи“ по романа на Радостина Ангелова „Виенски апартамент“.  
От 10.30 часа в читалището в село Кукорево децата от селата на община Тунджа Кукорево, Окоп и Победа ще гледат „Карлсон, който живее на покрива“. Спектакълът е на столичния частен куклен театър „Карлсон“. Ще могат да го гледат и децата на Ямбол днес – в залата на кукления театър от 15 часа.
В рамките на фестивала „Михаил Лъкатник“ е организирана и научна дискусия на тема: „Кукленият театър и детската публика”. Тя ще се проведе на 17 април от 13:30 часа в конферентната зала на община Тунджа.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!