Обратно към категорията

Спипаха контрабандни агропрепарати, злато и цигари на "Капитан Андреево"

   

Спипаха контрабандни агропрепарати, злато и цигари на "Капитан Андреево"Общо 120 литра контрабандни препарати за растителна защита, над половин килограм злато и безакцизни цигари откриха и задържаха митническите служители на пункта "Капитан Андреево" при проверка на два товарни автомобила, съобщиха от Агенцията "Митници".

Агрохимикалите са били открити при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната ни от Турция. По метода "анализ на риска" митническите служители селектират камиона за щателна проверка. При нея са били открити 60 бутилки със 120 литра препарати за растителна защита. В хода на проверката са били намерени и 70 кутии цигари без акцизен бандерол.

При инспекция на друг товарен автомобил, с румънска регистрация, митническите служители откриват 549,30 грама златни изделия - бижута, слитък и плочка, укрити на три места в шофьорската кабина. Според експертиза на вещо лице, 14-каратовото злато е на стойност близо 30 000 лева.

Контрабандните препарати за растителна защита, златните бижута и цигарите са били задържани. Неотговарящите на изискванията препарати са били предадени с протокол на БАБХ.

На шофьорите са били съставени актове по Закона за митниците, образувани са и административнонаказателни производства.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!