Обратно към категорията

Двойна премиера на младия автор Анамария Коева за Световния ден на книгата в Ямбол

   

Двойна премиера на младия автор Анамария Коева за Световния ден на книгата в ЯмболПо повод международния ден на книгата и авторското право – 23 април в Ямбол ще се състои премиера на две книги на младия автор Анамария Коева. Литературната среща ще бъде на самия 23 април, вторник, от 16:30 ч. в залата на Културно-информационен център „Безистен“. Организатор на събитието е Общинско  предприятие „Туризъм и култура“.
В Ямбол Анамария Коева ще представи „Кой си ти?” – картини и поезия (2019, издателство „Захарий Стоянов”) и „Мълчание по Бредбъри” (2017, „Бургаска писателска общност”). На премиерата ще присъстват и редакторите на книгите - писателят Иван Гранитски, както и поетесата Роза Боянова – арт-педагог и основател на литературно студио „Митични птици“, Бургас.
В творбите си авторът разсъждава върху теми като социалните порядки, които често ни определят и ограничават, търсенето на смисъла в ерата на социалните медии, методите ни за разсейване, когато смисъл няма, домът като относително понятие, което някак винаги е другаде. „Кой си ти?” се опитва да освети  тъмните кътчета на нашето подсъзнание - в търсене на границата между Аз-а и Другия, Аз-а и Обществото, а понякога дори и между Аз-а и Аз-а.
Заглавието на другата литературна творба „Мълчание по Бредбъри” е вдъхновено от „451 градуса по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри. В книгата се преплитат темите за търсенето на идентичност далеч от дома и за пътуването – във времето, в пространството, в различните човешки светове.
Анамария Коева е на 25 години. Завършва архитектура в престижния University of Edinburgh. Родом от Бургас, тя е писател, художник и преводач, понастоящем живее в Единбург. Тя е призьор от Националния конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор“ 2018 г., организиран от община Ямбол, съвместно с Фондация „Млада България“. Носител е на редица литературни награди, включително „Петя Дубарова” (2012). Автор е вече на пет поетични книги и две самостоятелни изложби в България и в чужбина.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!