Обратно към категорията

"Бисер" Бакърджиев - откъс от изказване на общинския съветник и директор на Ямболсия музей

   

видео
Вижте кратко  видео, изпратено на наш слушател. “Моля, забележете критиките на “мъдрия” ямболски общински съветник Стефан Бакърджиев. Според него, Швейцария не е демократична стана и България не трябва да взима пример от нея, заради нейната история” 

*****
 
Общинският съветник на Ямбол господинът Бакърджиев, който има претенции, че винаги говори "по същество" и със загриженост към своите съграждани, реши да използва трибуната в местния парламент, за да обясни защо България не трябва да черпи опит от страна като Швейцария. Според него, Швейцария преди години е била НЕдемократична държава и сега в никакъв случай не трябва да взимаме пример от начина и на управление. И затова референдумът в никакъв случай "какъвто и да е той, и за каквото и да е той, не е панацея", твърди Бакърджиев.
 
Ами, Бакърджиев..преди 80 години е имало фашизъм, преди 142 сме били под турско робство, а преди малко повече от 30 години беше социализъм (период, през който и Вие бяхте отгледан). 
 
Явно на историка Бакърджиев му е по-удобно да се оправдава с измислени аргументи, защо в България не трябва да се правят допитвания до гражданите и да се обединяват около различни каузи. А от същите тези каузи единствено нямат интерес управниците,  както и почти всички политически партии, които функционират на принципа "разделяй и владей".
 
Сега, общинският съветник (и може би един от питомците на ямболския кмет) се оправдава с историята на Швейцария, опитвайки се по този начин да омаловажи желанието на българите пряко да участват в управлението на страната си.
 
По-добре, г-н Бакърджиев, изпълнете с граждани залите на Ямболския исторически музей, а не разчитайте да бъдете изхранвани от данъците на вашите съграждани.
Ако трябваше сам да си заработвате средствата, само от приходите на музея, надали бихте могли да преживявате с тях.
 
Популистките Ви изказвания излизат твърде скъпо на обикновения ямболски данъкоплатец, който поема разходите за вашата заплата!
 
От историята трябва да се поучаваме, за да не допускаме грешките на другите.
От настоящето трябва да взимаме всичко хубаво.  Да се учим от по-развитите страни и да използваме техните успешни модели в интерес на обществото!
 
* Икономиката на Швейцария е една от най-развитите в света,   през по-голямата част от 20 век това е най-богатата страна в Европа;
 
* Според Световния икономически форум, швейцарската икономика е най-конкурентноспособната в света;
 
* Швейцарският франк е една от най-силните световни валути и има най-нисък процент на инфлация  ;
 
* Швейцария е на първо място по качество на живот;
 
* Щвейцария е на първо място в света като най-добра страна за пенсиониране;
 
Всичко това, разбира се, не пада от небето, а е резултат на самоотвержен труд и начина на управление на държавата, чрез постоянни допитвания до гражданите по важни въпроси, които предизвикват едновременно огромен респект и огромно възхищение на фона на случващото се у нас.
 
Дано, не ви чуе някой швейцарец, г-н Бакърджиев...
 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!