Обратно към категорията

Среща с жителите на село Попово

   

Среща с жителите на село Попово

На 16 април 2019 година кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков и главният експерт „ТСУ“ Васил  Палов посетиха село Попово, за да се срещнат с населението на селото и да чуят проблемите и въпросите им. 
             Пред съселяните си направи отчет за 2018 година кметът на село Попово Ангел Апостолов. Сред основните дейности той отбеляза: почистване на част от коритото на реката; подмяна на водопроводната тръба, която захранва Южната част на селото; 
             Детска площадка се планира да се направи по проект чрез Местната инициативна група – Елхово-Болярово, който очаква одобрение. Това е много чакана дейност, защото в селото има много деца. От години, по тази причина, родителите настояват и да имат детска градина, но проектът до сега не е одобрен, въпреки че е кандидатствано няколко пъти по различни мерки. 
            Относно административна работа, г-н Апостолов сподели, че кметството разполага с необходимото компютърно оборудване е това улеснява работата по обслужване на хората. Единственият проблем е,че няма друг човек в кметството и е трудно да е повече сред хората, защото се налага да стои там. А когато е в отпуск, няма никой.
           По отношение на опазване на обществения ред и сигурност, в селото определено има проблеми – битова престъпност. Бе правена среща по тази тема с представителите на ръководството на полицията (Елхово и Болярово), но лично той не вижда ефект от нея. Децата масово не посещават училище, а от тяхното присъствие в селото следват и различни прояви, дори вечер.
           В края на отчета си, Ангел Апостолов сподели, че се е надява да е бил в помощ на съселяните си. Това е негов последен отчет като кмет в изтичащия мандат. В селото няма да има избори през тази година, защото жителите, регистрирани по настоящ адрес не отговарят на необходимия брой по новия закон от изборния кодекс – над 350.
           Общинският кмет също информира хората от село попово за свършеното през отминалия период и предстоящите цели по отношение на ремонти и други дейности, планирани за селото през настоящата година или поне до края на мандата му през октомври.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!