Обратно към категорията

ДВАМА ЗАГИНАХА СЛЕД РАЗБИВАНЕ НА МАЛЪК САМОЛЕТ

   

ДВАМА ЗАГИНАХА СЛЕД РАЗБИВАНЕ НА МАЛЪК САМОЛЕТ

Експериментален самолет „Зодиак” се разби край пловдивското село Оризари около 10,20 часа тази сутрин и на място загинаха 42-годишният пилот и 18-годишно момче. Самолетът е трябвало да извърши полет над стадиона в селото като поздрав към участниците в планираното състезание с дронове.
Според организаторката на състезанието Пенка Гарабетова загиналите са Стефан Василски и Валентин Аламански. Очевидци твърдят, че крилото на самолета се е отчупило и паднало да опит да бъде направена фигурата от пилотажа тоно. След това самолетът се ударил в дърво и паднал на брега на „Марица”.
„Задържахме състезанието, защото първата награда в свободния стил беше осигурена от пилота, който загина, и беше 15-минутен полет с двуместен моторен самолет. Никой не е летял, състезанието не беше започнало, чакахме самолетът да мине над стадиона и да поздрави всички състезатели и да започнем. Само че се случи нещастие, крилото се откъсна и самолетът се разби. Обадихме се на телефон 112, двамата пилоти са загинали за съжаление. Те са Стефан Василски и Валентин Аламански. Василски е опитен пилот, има документ за лекомоторна авиация, летял е много, има много часове полети”, разказа Гарабетова.

Източник: в. Труд
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!