Обратно към категорията

С много настроение и музика откриха ретро парада в Сливен

   

С много настроение и музика беше открит ретро парадът в Сливен

видео+снимки
С много усмивки и музика официално беше открито тазгодишното издание на ретро парада в Сливен. На церемонията присъстваха спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев, който беше част от журито, а за доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му „Подуене блус бенд“, изнесоха концерт от сцена на камион „ГАЗ“. Самият изпълнител също беше участник в събитието.
 
В тазгодишното издание на ретро парада в Сливен имаше участници от цяла България, както и от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция.
 
Дефилето на автомобилите из централните улици на града започна още преди обед. След това ретро колите бяха подредени за изложението на пл. „Хаджи Димитър“. А най-добрите получиха награди в няколко категории. Йордан Йовчев също отличи няколко от победителите. От тази година се въвежда и нова награда – „Ос-кар“, която е за най-добър сценичен костюм. Тя беше връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова. Беше връчена и традиционната награда „Купата на кмета“.
 
Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави всички участници в ретро парада.
 
„Общината помага на това мероприятие. То вече е едно от най-атрактивните в нашия календар. Истината обаче е, че то нямаше да се състои без ентусиазма и енергията на Валентин Дойчинов. Радвам се, че всяка година успявате да го надграждате и пожелавам всяка година то да става все по-голямо, докато не се превърне в най-голямото събитие за ретро автомобили в България“, каза кметът по време на награждаването на участниците.  
 
В съпътстващата програма на събитието беше включен и конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.
 
Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 21.04.2019 01:46

Поздравления за Сливен. За втора година го посещавам, чудесно мероприятие. Ако ямболският кмет не мразеше толкова велосипедистите, може да се помисли за един "Ямбол туид рън" като отговор. Все пак сме град с традиции в колоезденето.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!