Обратно към категорията

Ямболски спортист в топ СК по скокове на батут в Минск

   

Ямболски спортист в топ СК по скокове на батут в Минск

Ивелин Йорданов от Ямбол, Мариян Михалев от Стара Загора и сестрите Мариела  и Христина Пеневи се класираха в топ 6 в дисциплината синхрон на световната купа по скокове на батут в Минск (Беларус). Във финалите Ивелин Йорданов от Ямбол и Мариян Михалев от Стара Загора получиха за изпълнението на комбинацията си 45.290 точки, като изпревариха дуетите на Португалия и Белгия. Победител с 52.700 точки е състава на домакините – Владислав Гончаров/ Олег Ряпцев. 
При жените сестрите Пеневи получиха оценка от 31.910 точки и завършиха преди двойките на Бразилия и Китай. Шампионки са представителките на Беларус – Мария Махаринская/ Анна Гончарова с 48.170 точки. 
Състезанието се проведе на 20 и 21 април в столицата на Беларус Минск и в него участваха и в него ще участват 96 мъже и 69 жени от 36 държави. То е квалификация за квоти за Олимпиадата в Токио през 2020 година, уточни треньорът на националния отбор Марияна Макулова.  
През миналата година в Ароза, Швейцария, две български двойки в синхронните скокове при мъжете и жените завоюваха бронзови медали на финала на Световната купа. В дебюта си при мъжете тандемът Мариян Михалев и Ивелин Йорданов успяха да се преборят с тежката конкуренция и да спечелят място на почетната стълбица. Същият резултат постигнаха в синхронните скокове при жените и сестрите Пеневи. В индивидуалните скокове в олимпийската дисциплина голям батут най-предно класиране, 15-о място, постигна Христина Пенева. В първото си участие при мъжете 18-годишният (тогава) Мариян Михалев се нареди 18-и, което бе най-доброто постижение на федерацията.
Всички те са с голям потенциал да спечелят олимпийски квоти.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!