Обратно към категорията

Пак променят бюджета на Ямбол

   

Пак променят бюджета на Ямбол

Комисиите по бюджет и по законност към Общински съвет-Ямбол ще заседават на 22 април. Те ще разгледат предложението на кмета на Ямбол за нова промяна в бюджета. 3500 лева са необходими за ремонт на отоплителната инсталация в сградата на бившето училище „Св. Свети Кирил и Методий“ на ул. „Търговска“, която сега се използва от Общинския детски комплекс. 1200 лева трябва да се заделят за нов газов бойлер в детската кухня. 15 500 лева ще струва и основния ремонт на водогрейния котел в открития преди 5 години Комплекс за социални услуги. Според твърденията на кмета Георги Славов през тези 5 години са извършвани няколко ремонта на котела, но все има течове. 
В началото на поливния сезон от общинската администрация установили и че капацитетът на изградените по проекта за ремонт на централната градска част два тръбни кладенеца не е достатъчен за поливане на новите зелени площи и се наложило да допълват с питейна вода. По тази причина кметът Славов предлага в бюджета да се заложат 60 000 лева за изграждане на нови 2 кладенеца и допълнителна поливна система в района южно от сегашното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – бившето Данчето и Митошка. 
От общинското предприятие „Паркове и зони за отдих“ пък са решили да монтират 3 нови фитнес-уреда за деца в детския кът в парка. За тях са необходими 13 000 лева. 
В сумата за облигационния заем общината е заложила монтиране на видеокамери в града. Сега кметът иска и допълнително 12 500 лева за изграждане на охранителни системи за видеонаблюдение на наказателния паркинг зад блок 8 в к-с Хале, в детска ясла „Мечо Пух“, както и в неизползваните сгради на бившия Дом „Юрий Гагарин“ и бившата детска градина на Боровец. Всъщност след закриването на дома за сираци общината имаше намерение да превърне сградата в старчески дом, но от министерството не са разрешили. Бившата детска градина на Боровец  пък беше предвидена за Кризисен център, но и за него няма министерска подкрепа. В същото време набези там има непрекъснато. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!