Обратно към категорията

Проблемите и надеждите на жителите на село Мамарчево

   

Проблемите и надеждите на жителите на село Мамарчево

На ежегодната среща с общинското ръководство в село Мамарчево, жителите на селото изслушаха отчета на кмета си Марчо Добрев за работата през изминалата година и поставиха въпросите и проблемите си към него и общинският кмет Христо Христов, председателя на Общински съвет-Болярово Атанас Дженков и главния експерт „ТСУ“ Васил Палов.
Мамарчево бе едно от шестте с ремонтирани водопроводи, по-точно 200 м от него, в най-невралгичните точки. Но за съжаление проектът за цялостната му подмяна, не се класира нито веднъж, поради броя на жителите, отбеляза Марчо Добрев. В селото е започнало и почистване на гробищния парк, заграждане на новата част, която се очаква да бъде завършено за Великден, доставени са нови съдове за смет, извършен е ремонт на електропровода (подменени са жиците с усукан проводник).
Културният живот в селото също е богат – през отминалата година се отбелязаха тържествено 90 години от създаването на НЧ „Светлина – 1928 г.“, не бяха малко участията на самодейките от  фолклорната група, както и наградите,които донесоха. На 28 април 2019 г.1 от 10.30 ч. предстои официално откриването на паметна плоча на загиналите във Втората световна война мамарчевци – Марчо Добрев покани официално всички присъстващи на събитието.
Кметът на общината Христо Христов подчерта,че жителите на селото са били винаги много активни във всяка сфера. Съобщи им, че вече има официално одобрен проект за преасфалтиране и реконструкция на улиците на няколко населени места, в това число и една улица тук. Разбира се, има и други ремонти, заложени в капиталовата програма – повечето средства от нея са за различните населени места, включително и това опорно селище.
Извини се за забавянето на дървата за огрев през предходната година, макар да не е имала вина общината, но тази година вече се работи по въпроса и ще бъдат заредени много по-рано, на същата цена.
Кметът Христов не пропусна и за пореден път да похвали работещите в двата центъра за настаняване от семеен тип в селото – едно образцово социално заведение, единствено по рода си в област Ямбол. Някога бе обещано да осигури работа на хора от селото и бе спазено. Тъй като няма друго заведение за хора с деменция, ще се търси вариант да се направи и втория център за такива потребители, който сега е за физически и на издръжка на общината.
Своите въпроси и проблеми имаха възможност да поставят и присъстващите жители на селото. Величка Илиева помоли общинският кмет да потърси вариант за работа на снаха й, тъй като синът й е със заболяване и семейството няма доходи. Вариант, който вече е обмислен и предстои решението на проблема през месец май, стана ясно от думите на кмета. Тонка Апостолова благодари на началника на „В и К“- район Болярово Атанас Дженков за своевременното отстраняване на авариите, но сподели,че би било добре да се оправят местата, където се копае след това и запълват дупките. Това предстои през май, когато получат асфалт от базите, бе отговорът на началника на района. Георги Сургучев заяви,че са хубава традиция тези срещи и е добре да се чува за свършеното, но също така е редно и несвършеното да се отчита. Лично по неговите поставени въпроси, вече се работи, допълни той.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!