Обратно към категорията

Президентът сподели празника на тунджанци

   

Президентът сподели празника на тунджанци

снимки
Стотици жители и гости на община „Тунджа“ се събраха пред административната сграда на 22 април, за да посрещнат Румен Радев- президент на Република България, който уважи поканата на кмета Георги Георгиев и бе гост на празничните прояви по повод празника на общината.
Посещението започна със среща на президентът Румен Радев и неговият екип и ръководството на община „Тунджа“ в лицето на кмета Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев, Георги Чалъков, Ели Василева и секретаря Андон Кръстев. Държавният глава имаше възможност да разгледа експонираната в община „Тунджа“ фото-изложба от първият Национален кукерски празник „КУКЕРИАДА- Тунджа, долината на кукерите“.
Тържественото откриване пред административната сграда започна с изпълнения на талантливите деца на община „Тунджа“- Стилиян от с. Кукорево, Димана от с. Маломир и танцов състав „Да се хванем на хорото“ от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица. 
Архимандрит Димитрий и протойерей Янко отслужиха тържествен молебен за здраве и благоденствие.
В тържественото си слово кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев подчерта: „…Неведнъж съм заявявал, че хората са смисъла на цялата ни дейност и ние работим за тях с грижа и отговорност. Вслушваме се в техните проблеми, мнения и предложения, за да направим още по-добри своите идеи и да бъдем полезни, а съграденото да е потребно. Успехите, с които сега се гордеем, са факт и се увеличават, защото пазим постигнатото, но и не се осланяме само на него. Защото непрекъснато поставяме пред себе си нови цели и големи изисквания. Защото имаме смелостта да излезем от комфорта на утъпканите пътеки и сами да чертаем посоката, въвеждайки нови неща, съобразени със спецификата на нашите хубави села…“
В приветствието си към жителите и гостите на община „Тунджа“ президентът Румен Радев заяви, че ръководството на общината полага усилия за подобряване на условията за възрастните хора, децата и хората в неравностойно положение и този успешен модел трябва да пример за останалите общини и да се подкрепя от държавното ръководство.
Изложението „Сътворено и произведено в община „Тунджа“, в което участие взеха фирми-производители на млечни и месни продукти, винарски изби, майстори на занаяти- кукерски маски, герданета и тъпани, производители на керамика и сътвореното от потребители на социални услуги в общината, представи богатството и колорита на тунджанския край.
По-късно през деня кметът на община „Тунджа“ и президентът посетиха с. Тенево, където се проведе третото издание на Общинския празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее“. 
Президентът на Република България и останалите гости на празника се потопиха в гостоприемството на тунджанци.
В празничната програма бяха представени и нови икономически инициативи на територията на общината- цех за производство на чипс в с. Кукорево и мащабна инвестиция в машиностроенето и професионалното образование в с. Тенево.
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!